Geavanceerde therapieën

Dat Chiesi haar visie als ondernemende specialist in de praktijk brengt, blijkt ook uit de oprichting van het stamcelonderzoeksinstituut ‘Holostem Terapie Avanzate’, een van de grootste researchcentra in Europa op het gebied van ‘advanced therapies’. In dit centrum wordt in samenwerking met wetenschappers van de universiteit van Modena (Italië) gewerkt aan de stamceltechnologie van de toekomst.

De wetenschappelijke kennis van de onderzoekers van het centrum voor regeneratieve geneeskunde ‘Stefano Ferrari’ van de universiteit van Modena en Reggio Emilia, gaat hand in hand met de technologische en farmaceutische kennis van de Chiesi groep. Het resultaat is 'Holostem Terapie Avanzate' een prototype van een moderne, doeltreffende en innovatieve samenwerking op het vlak van farmaceutisch onderzoek.

Holostem is opgericht in 2008, met de waardevolle combinatie van wetenschappelijke mogelijkheden voor onderzoekers van wereldklasse, zoals Michele De Luca en Graziella Pellegrini. Het ambitieuze doel van Holostem is om als een van de eerste bedrijven, geneesmiddelen voor geavanceerde therapieën te industrialiseren, te registreren en ter beschikking van patiënten te krijgen.   Klik hier voor de website van Holostem

 

Professionals

Chiesi College biedt u Educatie Services, Zorg Services, Online Nascholingen en kennisdeling op het gebied van longziekten. Bent u longarts, huisarts of een andere professional binnen de longzorg ga dan via onderstaande button naar Chiesi College:

Ga naar Chiesi College