Enter at least 3 characters

Awards

Wetenschapsprijzen zijn een stimulans voor onderzoek en de toepassing daarvan in de patiëntenzorg. Chiesi vindt het daarom belangrijk om organisaties te ondersteunen die op basis van een onafhankelijk, deskundig juryrapport prijzen uitreiken.

  • Chiesi ondersteunt het belangrijke werk van de Netherlands Respiratory Society (NRS) op het gebied van longziekten. Zo wordt er in Nederland een jaarlijkse 'Chiesi Young Investigators Award' beurs toegekend aan een jonge, talentvolle onderzoeker. In 2017 was Aernoud van Batenburg de winnaar van deze prijs. De onderzoeker van het ILD Center of Excellence van het St. Antonius Ziekenhuis ontving de prijs voor zijn studie naar telomeerlengte in idiopathische pulmonale fibrose (IPF).
  • Tijdens de longdagen van het Longfonds wordt jaarlijks de Publieksprijs uitgereikt voor het beste onderzoek. Chiesi maakt deze prijs mogelijk. In 2017 ging deze prijs naar Anke Lenferink, onderzoekster van het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Anke deed onderzoek naar het persoonlijk actieplan, waarmee mensen met COPD en andere chronische ziekten hun klachten eerder kunnen herkennen en zelf kunnen behandelen. 
  • Chiesi reikt jaarlijks de ‘Dutch Neonatal Chiesi Fellow Award’ uit voor het meest innovatieve onderzoek op het gebied van de neonatologie. De Chiesi Fellow Award 2017 is uitgereikt aan Mathijs Binkhorst uit het Radboud UMC in Nijmegen en Lobke Janssen uit het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven mocht de Audience Award 2017 in ontvangst nemen. Mathijs gaf een prachtige presentatie over het vaststellen van de vaardigheden van de basic life support door middel van een scoringsinstrument. Lobke hield een warm pleidooi voor het toepassen van LISA (less invasive surfactant administration).