Enter at least 3 characters
Home page > Neonatologie

Neonatologie

Neonatologie is de leer van de pasgeborenen. In de meeste gevallen wordt een baby geboren na een zwangerschapsduur van 37-42 weken. Tegen die tijd is de foetus volgroeid en genoeg ontwikkeld en klaar voor het leven buiten de baarmoeder. De baarmoeder is immers de beste omgeving voor een ongeboren kindje om te groeien. Hoe langer de baby hierin kan blijven hoe beter. Uiteraard is het hierbij wel van belang dat de gezondheid van moeder en kind voorop staan.

Premature geboorte

Soms worden kinderen geboren voor de 37ste week van de zwangerschap. In dat geval spreekt men van vroeggeboorte en een premature baby. Een vroeggeboorte met een zwangerschapsduur van minder dan 32 weken wordt ernstige prematuriteit genoemd en bij een zwangerschapsduur van minder dan 28 weken spreekt men van extreme prematuriteit.

Couveuse

Nadat een prematuur kindje is geboren wordt het meestal opgevangen in een couveuse. Het kindje is nog niet klaar voor de omgeving buiten de baarmoeder en in een couveuse wordt geprobeerd de omgeving van de baarmoeder enigszins na te bootsen. In een couveuse kan onder andere de temperatuur en luchtvochtigheid ingesteld worden. Ook zijn verschillende organen, waaronder de longen dan nog niet volledig ontwikkeld.

 

Chiesi is al tientallen jaren toegewijd aan de zorg voor pasgeborenen en werkt samen met zorgverleners en onderzoekers uit meer dan 80 landen om de zorg voor prematuur geboren baby’s te verbeteren. Dankzij deze belangrijke relaties is Chiesi een wereldwijde partner voor neonatologen.