Enter at least 3 characters
Home page > Onderzoek en ontwikkeling (R&D)

Onderzoek en ontwikkeling (R&D)

De visie van onze oprichter Giacomo Chiesi, een innovatieve apotheker uit Parma, was dat de werkzaamheid van een geneesmiddel niet alleen bepaald wordt door het actieve bestanddeel, maar dat de manier waarop dit molecuul aan het lichaam wordt toegediend even belangrijk is. Dit laatste wordt vaak de formulering of toedieningsvorm van een geneesmiddel genoemd.

Investeringen
Chiesi investeerde in 2018 € 381 miljoen in R&D: meer dan € 1 miljoen per dag.
Dit komt overeen met 21,6% van de omzet van de totale Chiesi Group en betekent een groei van de investering in R&D zowel in absolute als relatieve termen.

Onderzoekscentra
Chiesi's R&D wordt geleid vanuit een bekroond, state-of-the-art centrum bij ons hoofdkantoor in Parma, Italië. Onze overige zes onderzoekscentra werken verspreid over de wereld samen en dragen bij aan het voortdurende succes van onze pijplijn.

Het stamcelonderzoeksinstituut ‘Holostem Terapie Avanzate’, opgericht in 2008, is een van de grootste researchcentra in Europa op het gebied van ‘advanced therapies’. In dit centrum wordt in samenwerking met wetenschappers van de universiteit van Modena (Italië) gewerkt aan de stamceltechnologie van de toekomst.