Enter at least 3 characters
Home page > Over Chiesi > Historie Chiesi Pharmaceuticals B.V.
 • 1935

  De geschiedenis van Chiesi Group gaat terug tot 6 juli 1935, als Giacomo Chiesi, een Italiaanse apotheker met veel belangstelling voor onderzoek, het ‘Laboratorio Farmacéutico Parmesano’ overneemt en zo begint aan zijn zakelijke avontuur.

  Begin jaren veertig gaat het laboratorium zijn producten in het buitenland verkopen. De Tweede Wereldoorlog breekt echter uit en door een bomaanval wordt een deel van het bedrijf verwoest. Na de oorlog worden de werkzaamheden hervat. De eerste wetenschappelijk medewerker komt in dienst en de eerste zalf op penicilline-basis wordt gelanceerd.

  In 1955 opent Giacomo Chiesi zijn eerste echte farmaceutische fabriek met vijftig medewerkers, die een uitgebreide reeks van succesvolle medicijnen produceren.

 • 1965

  In 1966 draagt Giacomo Chiesi de leiding van het bedrijf over aan zijn zonen Alberto en Paolo. Chiesi Farmaceutici is dan nog een kleine onderneming, die al wel met een schuin oog naar de internationale markt kijkt.

  Met de opening van een dochteronderneming in Brazilië eind jaren zeventig beginnen Alberto en Paolo aan hun internationale avontuur. 1979 is een belangrijk keerpunt met de lancering van Clenil®, een inhalatiecorticosteroid voor astma en allergische neus- en luchtwegontstekingen. Clenil blijkt zeer succesvol, vooral omdat er op dat moment weinig effectieve therapieën beschikbaar zijn voor zulke aandoeningen. Het biedt Chiesi de mogelijkheid zich toe te leggen op luchtwegaandoeningen.

 • 1980

  In navolging van dit succes breidt Chiesi zijn productportfolio uit met ontstekingsremmers en pijnstillers. In 1989 wordt Brexin® gelanceerd, dat al snel in meer dan zestig landen op de markt is, wordt geregistreerd in de VS en internationaal patentverkrijgt. Bijna tien jaar na de start in Brazilië is de Group vertegenwoordigd in vele Europese maar ook niet-Europese landen. De oorspronkelijke cardiovasculaire producten en geneesmiddelen in de luchtwegen blijven het goed doen en nieuwe producten worden toegevoegd.

  De derde generatie Chiesi’s sluit zich rond de millenniumwisseling bij het bedrijf aan: Alessandro, Andrea, Giacomo and Maria Paola. Onder hun vleugels starten nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingslijnen, waar onder meer Foster® en NEXTHaler® uit komen.

  De geschiedenis van Chiesi is het verhaal van een persoonlijke droom die is uitgegroeid tot een gezamenlijk ideaal: het ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen om effectieve behandelingen te bieden. Dat is wat Chiesi elke dag doet, met 100% passie en inzet.