Enter at least 3 characters
Home page > Astma

Astma

Wat is astma?

Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen. Klachten die bij astma horen, komen regelmatig terug. De ene periode van het jaar zal een astmapatiënt weinig problemen krijgen, maar de klachten kunnen ook door bepaalde factoren tijdelijk in ernst toenemen.
Kleine prikkels in de lucht zoals rook, stuifmeel of mist kunnen heel vervelend zijn voor astmapatiënten. Het veroorzaakt mogelijk kortademigheid, benauwdheid of een piepende ademhaling. Hoest kan ook voorkomen, soms in combinatie met het opgeven van slijm. Bekijk hieronder het filmpje over astma van het Longfonds.

 

Oorzaak van astma

We weten niet precies waarom sommige mensen astma krijgen en anderen niet. Astma is daardoor ook niet te genezen, maar de symptomen zijn over het algemeen goed te bestrijden.
Misschien kent u iemand met astma of heeft u zelf astma. 

Astmasymptomen

Welke symptomen horen bij astma? Hoe kunt u ze herkennen? Wat kunt u ertegen doen?
Veel astmasymptomen zijn goed te behandelen. Klachten verschillen in ernst en hoeveelheid. Het is vervelend om mee te leven, maar gelukkig is het over het algemeen goed te behandelen met medicijnen.

Astmabehandeling

Er zijn medicijnen beschikbaar die de symptomen verlichten. Bij astma gebruikt u meestal ontstekingsremmers en luchtwegverwijders. Deze medicijnen ademt u in via de mond met een inhalator. Zo komen de medicijnen direct in uw longen terecht.

Bekijk hieronder het filmpje over longmedicijnen van het Longfonds.

 

 

Voor meer informatie ga naar thuisarts.nl.