Enter at least 3 characters
Home page > Over Chiesi

Over Chiesi

Als internationaal Italiaans familiebedrijf - met 30 vestigingen wereldwijd - is Chiesi al meer dan 85 jaar actief binnen de farmaceutische sector. Chiesi ontwikkelt medicatie voor meerdere therapeutische gebieden, waaronder chronische longaandoeningen (astma, COPD en CF), transplantaties, ademhalingsproblematiek bij prematuren en verschillende zeldzame ziekten. 

Meewerken aan een beter, gezonder klimaat is voor Chiesi een logische actie. Daarom is Chiesi ook gecertificeerd als B Corporation, het internationale label voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.


Chiesi begon met de droom van apotheker Giacomo Chiesi in 1935. Dankzij de passie en het doorzettingsvermogen van de familie Chiesi is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale partner in zorg. Chiesi Nederland is opgericht in 2007. Door de introductie van innovatieve geneesmiddelen uit onze eigen pijplijn, de doorontwikkeling van bestaande geneesmiddelen en een succesvolle overname- en licenseringstrategie zijn we uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de farmaceutische industrie in Nederland.

Een belangrijke succesfactor van Chiesi Nederland is dat wij nog echt ondernemend en flexibel zijn. En dat merken onze klanten. Hoe? Doordat we een goede sparringpartner zijn en beslissingen kunnen en durven nemen waardoor we – samen met onze partners - echt iets kunnen bereiken.