Enter at least 3 characters
Home page > In de maatschappij > CO2-neutraal

CO2-neutraal

Vanaf 2017 is Chiesi Nederland 100% CO2-neutraal. Waar we kunnen, beperken we de uitstoot. Ons kantoor is ‘groen’: we gebruiken groene stroom, we printen uiteraard op gerecycled papier, de herentoiletten zijn watervrij, de lampen werken op bewegingsmelders, we gaan ons afval scheiden en op maandag doen we mee met het wereldwijde ‘meat free Monday’. Dit laatste initiatief werd in 2009 gelanceerd door Paul, Mary en Stella McCartney: ‘One day a week can make a world of difference’. Onze mailingen worden al langere tijd niet meer in plastic verstuurd en we investeren ook in het nog schoner maken van de productie van onze geneesmiddelen en de distributie van de verpakkingen.

Van de uitstoot die we (nog) niet kunnen besparen, hebben we door onafhankelijke, externe deskundigen onze CO2-voetafdruk laten berekenen. Daarvoor doen we mee aan compensatieprogramma’s. Dat betekent dat we onze vlieg- en autoreizen compenseren door bomen te laten planten in Nederland en fornuizen aan te schaffen in Afrika. Zo snijdt het mes aan twee kanten: naar verwachting is COPD in 2025 de derde doodsoorzaak in Afrika. Het koken op open houtvuurtjes binnenshuis is daarvan een belangrijke oorzaak.

Als we als Chiesi de keuze hebben, kiezen we dus voor de meest milieuvriendelijke optie. We stimuleren ook onze medewerkers om zelf aan de slag te gaan en thuis voor groene stroom te kiezen. Een van onze medewerkers geeft het goede voorbeeld door een dag per week de artsenbezoeken per fiets in plaats van met de auto af te leggen, anderen reizen voortaan met de trein of eten helemaal geen vlees meer.

Maar we gaan nóg meer doen. In 2018 vragen we onze partners die bijvoorbeeld congressen organiseren, ook CO2-neutraal te werken. Dat betekent ook voortaan meat-free-mondays tijdens nascholingen en cursussen.