Enter at least 3 characters
Home page > In de maatschappij > CO2-neutraal

CO2-neutraal

Ons kantoor is ‘groen’: BREAAM gecertificeerd, we gebruiken groene stroom, we printen op gerecycled papier, de herentoiletten zijn watervrij, de lampen werken op bewegingsmelders, we scheiden ons afval en we doen geen ‘meat free Monday’, maar lunchen de hele week zonder vlees. Onze mailingen worden al langere tijd niet meer in plastic verstuurd en we investeren ook in het nog schoner maken van de productie van onze geneesmiddelen en de distributie van de verpakkingen.

Van de uitstoot die we (nog) niet kunnen besparen, hebben we door onafhankelijke, externe deskundigen onze CO2-voetafdruk laten berekenen. Daarvoor doen we mee aan gecertificeerde compensatieprogramma's. Dat betekent dat we onze vlieg- en autoreizen compenseren door bomen te laten planten in Myanmar en fornuizen aan te schaffen in Ghana. Zo snijdt het mes aan twee kanten: naar verwachting is COPD in 2025 de derde doodsoorzaak in Afrika. Het koken op open houtvuurtjes binnenshuis is daarvan een belangrijke oorzaak.

Als we als Chiesi de keuze hebben, kiezen we dus voor de meest milieuvriendelijke optie. We stimuleren ook onze medewerkers om zelf aan de slag te gaan en thuis voor groene stroom te kiezen. Een van onze medewerkers geeft het goede voorbeeld door een dag per week de artsenbezoeken per fiets in plaats van met de auto af te leggen, anderen reizen voortaan met de trein of eten ook thuis geen vlees meer.

Maar we gaan nóg meer doen. Vanaf 2019 vragen we steeds vaker aan onze partners die bijvoorbeeld congressen organiseren, ook CO2-neutraal te werken.
Groenbalans