Enter at least 3 characters
Home page > > Werelddag van de...

Werelddag van de bossen en Chiesi

Date: 21/03/2021

Wist u dat Chiesi Nederland in samenwerking met de stichting TreesforAll al vanaf 2019 in Nederland en Oeganda bomen laat planten? In 2021 zetten wij dat voort. We vinden het namelijk belangrijk om met concrete actie te zorgen voor een gezondere leefomgeving. Een omgeving met meer biodiversiteit en met boomsoorten die bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

De Verenigde Naties hebben 21 maart uitgeroepen tot Werelddag van de bossen. Landen worden die dag opgeroepen om lokale, nationale en internationale activiteiten te organiseren met betrekking tot bossen en bomen. Chiesi viert deze Werelddag mee, want bossen zijn van levensbelang voor CO2 opname, biodiversiteit en meer zuurstof in de lucht. Dat vinden wij belangrijk. Wij zijn trots op de samenwerking met TreesforAll en op de bomen die namens Chiesi zijn geplant.

Zwitserse onderzoekers stellen dat als er wereldwijd 1 miljard hectare bos wordt geplant, de CO2 uitstoot van de mens voor twee-derde wordt gecompenseerd. Bovendien draagt het planten van bomen bij aan meer biodiversiteit. De onderzoekers zijn overtuigd dat dit de beste manier is om klimaatverandering tegen te gaan.

En in vergelijking met andere landen is er in Nederland nog een probleem; ontbossing, aldus de NOS. Jaarlijks is er in Nederland 1 procent minder bos - 4000 hectare. Daarom werkt de overheid samen met de provincies aan een noodzakelijke ‘bosstrategie’ om het aantal bomen in Nederland voor 2030 weer op peil te brengen.
 

Bij Chiesi voegen we de daad bij het woord: Samen met TreesforAll hebben wij de afgelopen jaren bomen in Nederland geplant (in het Bieslandse Bos) en in Oeganda. Simone Groenendijk, directeur van TreesforAll over de samenwerking met Chiesi: “Het is inspirerend om te zien hoe intrinsiek gemotiveerd Chiesi is om actief bij te blijven dragen. Bomen planten past perfect bij hun missie; een gezondere wereld met schone(re) lucht. Ik hoop dan ook dat we samen nog veel meer bomen gaan planten in Nederland en het buitenland!”.

Over Chiesi:
Meewerken aan een beter, gezonder klimaat is voor Chiesi een logische actie. Daarom is Chiesi ook gecertificeerd als B Corporation, het internationale label voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Als internationaal Italiaans familiebedrijf - met 30 vestigingen wereldwijd - is Chiesi al meer dan 85 jaar actief binnen de farmaceutische sector. Chiesi ontwikkelt medicatie voor meerdere therapeutische gebieden, waaronder chronische longaandoeningen (astma, COPD en CF), transplantaties, ademhalingsproblematiek bij prematuren en verschillende zeldzame ziekten.