Enter at least 3 characters
Home page > > Chiesi medewerkers...

Chiesi medewerkers over het werken bij Chiesi

Date: 15/09/2020

Medewerkers vertellen over het werken bij Chiesi

gptw_certified-OKTOBER-19-20-NL_resized 300x511Jessica Veth: “Bij Chiesi ben je geen nummertje maar een persoonlijkheid”
GPTW Jessica

Jessica: "Gezien worden voor wie je WEL bent en niet voor wie je NIET bent, dat maakt werken bij Chiesi ontzettend leuk. Je kan werken vanuit je persoonlijke drijfveren en dat haalt het beste uit mensen. 

Ik vind het een prachtige uitdaging om binnen de medische sector de samenwerking aan te gaan met zorgprofessionals en non-profit organisaties. Op die manier kan ik waarde toevoegen aan patiëntenzorg, zorgprofessionals faciliteren én Chiesi verder helpen met groeien.


Chiesi is een bedrijf met authentiek DNA. In dit Italiaanse familiebedrijf voel je persoonlijke gedrevenheid en betrokkenheid in alle lagen van de organisatie. Zo heeft Chiesi een duidelijke visie over hoe zij de patiëntenzorg en zorgprofessionals verder wil helpen. Maatschappelijke sociale projecten en oog hebben voor het milieu is een must voor mij. Ik ben er daarom heel trots op dat Chiesi B Corp is.


Alleen ga je sneller, samen kom je verder. En samen successen behalen is natuurlijk veel leuker. Dat is voor mijn werkplezier misschien wel het allerbelangrijkste. Gelukkig reken ik me rijk met een ontzettend leuk team om mij heen van kleurrijke en gedreven persoonlijkheden. We vullen elkaar aan en dat is een kracht. We halen plezier uit ons werk en onze samenwerking. Zowel met elkaar als met onze klanten.


Iedereen krijgt de ruimte om zijn of haar kwaliteiten te benutten en te werken vanuit hun interesse en passie. Bij Chiesi ben je geen nummertje maar een persoonlijkheid. Je kan werken vanuit je drijfveren en daarin word je erkend. Er wordt gekeken naar wie je wel bent en niet naar wie je niet bent. Dat is voor mij een belangrijke voorwaarde voor acceptatie van verschillen en om het beste uit mensen te halen. In die zin zie ik ook dat er niet over elkaar geoordeeld wordt. Over je eigenheid wordt af en toe – met een knipoog – een geintje gemaakt. De sfeer in ons bedrijf zorgt ervoor dat je je welkom en gezien voelt en daardoor ontstaat er een onderlinge verbondenheid."


Marieke Keurntjes: “Samen initiatieven uitwerken vind ik fantastisch!”
GPTW Marieke K


Marieke: "Chiesi presenteert zich als een organisatie waar mensen centraal staan en persoonlijke ontwikkeling belangrijk is. Als HR-professional sprak mij dit aan. Inmiddels ben ik een jaar in dienst en alle eerste indrukken die ik kreeg tijdens mijn recruitmentproces kloppen! Ik kan dan ook zeggen dat ik trots ben om voor Chiesi te werken.

Chiesi is een familiebedrijf met een vriendelijke bedrijfscultuur. Iedereen, inclusief het management, is makkelijk te benaderen. Alle collega’s zijn bereid om mee te denken én te werken aan projecten die niet persé bij hun reguliere functieomschrijving horen.

Een voorbeeld waarbij collega’s enthousiast meewerkten is het ‘Great Place To Work’- project ter opvolging van de uitkomsten van onze eerste bedrijfssurvey. Uit alle afdelingen en lagen van de organisatie hebben medewerkers deelgenomen aan workshops en brainstormsessies. Dit heeft tot ideeën geleid die kunnen bijdragen aan een versterkte vertrouwenscultuur binnen onze organisatie. Inmiddels is de helft geïmplementeerd en de andere helft staat op de planning voor de rest van het jaar. Door het enthousiasme van deze collega’s zijn er prachtige initiatieven uitgekomen.

Dit enthousiasme en de welwillendheid om aan HR-projecten te werken heb ik niet eerder binnen andere organisaties meegemaakt. Ik geloof daarom dat we de komende jaren bij Chiesi nog hele mooie ontwikkelingen gaan doormaken.

De bedrijfscultuur en houding van de medewerkers is in deze ontwikkeling essentieel. Door de betrokkenheid van de medewerkers en de vrijheid om je uit te spreken liggen er nog veel mogelijke projecten in het verschiet die het werken bij Chiesi nog beter gaat maken. Ik heb heel veel zin om hier de komende jaren samen met mijn collega’s vol enthousiasme aan te gaan werken."
Sieger Meester: “Het voelt als thuiskomen”
GPTW Sieger

Sieger: “Als één van de medical science liaisons van Chiesi ben ik samen met de medical advisor inhoudsdeskundige op medisch wetenschappelijk gebied binnen de businessunit waar ik werk. Ik werk sinds een klein jaar met veel plezier voor Chiesi. Het ‘Wij zijn Chiesi’- gevoel voelen werd als één van de competenties genoemd dat bij mijn functieomschrijving  zou horen. Zoveel maanden later begrijp én voel ik steeds beter wat met dat gevoel van ‘wij zijn Chiesi’ nou eigenlijk wordt bedoeld. Chiesi is een familiebedrijf waarbij goed werkgeverschap en focus op patiënten de hoeksteen vormen van ons bestaan. Samenwerken en Chiesi zijn twee onlosmakelijk verbonden begrippen die de rode draad van mijn werkzaamheden vormen. Dit maakt het werken voor Chiesi zowel uitdagend als plezierig en heeft gezorgd dat ik me bij Chiesi al heel snel thuis voelde.

 

Ik ben van mening dat voldoening halen uit je werk één van de belangrijkste facetten van werken is. Persoonlijk haal ik dat uit intrigerende projecten waar ik als onderdeel van het medisch team mag samenwerken met zorgprofessionals, externe partijen en collega’s van andere afdelingen.

 

Bij Chiesi krijg ik veel stimulans om in mijn werkzaamheden de patiënten in alles op de 1ste plek te zetten. Bij vrijwel ieder project krijg ik ruimte om te proberen de zorg te verbeteren. Wetende dat ik op deze wijze (in)direct een bijdrage lever aan het welzijn van patiënten, geeft mij het gevoel dat ik waarde toevoeg en met iets belangrijks bezig ben. Het is dan ook niet voor niks dat ik vind dat Chiesi de certificaten ‘Great Place to Work’ en ‘Top Employer’ meer dan verdient.”Linda Jansen: ‘Bij Chiesi kan je blijven groeien en vooral jezelf zijn’
GPTW Linda

Linda: “In 2000 was ik 27 jaar en verlengde ik mijn vrije studentenleven door als KLM-stewardess de wereld over te vliegen. Na een tijd besloot ik op zoek te gaan naar een baan waar ik een bijdrage kan leveren aan de zorg. Een baan hierin vinden, vond ik nog niet zo makkelijk. Snel en goed schakelen met verschillende mensen bleek een belangrijke competentie te zijn voor een accountmanager. Daarom besloot ik accountmanager te worden voor de zorg. In 2012 werd ik via enkele omzwervingen gevraagd om bij Chiesi in dienst te komen. Een niet-beursgenoteerd Italiaans familiebedrijf dat toen nog een kleine speler was op de Nederlandse farmaceutische markt.

 

Wat maakt dat ik juist Chiesi na acht jaar nog steeds zo boeiend vind? Natuurlijk het werken met een doel om mensen te helpen, maar ook het (harde) werken met mijn collega-accountmanagers. Als team hebben we ons bedrijf laten groeien van een kleine naar de grootste in de markt waarin ik werk. En de bijzondere sfeer tussen de collega’s onderling houdt het voor mij ook nog steeds boeiend. Hier werken geen standaardaccountmanagers die inwisselbaar zijn. Het zijn stuk voor stuk individuen die aansluiten op de culturele verschillen die wij regionaal in Nederland kennen. Bovendien investeert Chiesi in haar personeel. Er is veel ruimte om je verder te ontwikkelen. Dit is voor mij erg belangrijk. Zo blijf ik groeien in de snel veranderende zorgmarkt.

 

Tot slot; ik kan bij Chiesi altijd mezelf zijn. Je hoeft hier geen standaardverhaaltjes op te dreunen die meestal niet aankomen. Je kunt je eigen kwaliteiten inzetten en nieuwe wegen inslaan. Binnen Chiesi mag je ook kritisch zijn. Mijn mening doet er toe en daardoor krijg ik regelmatig de kans om input te geven in diverse denktanks. Onze klanten herkennen het authentieke karakter van Chiesi. We worden door de mensen met wie we samenwerken gewaardeerd en dat heeft geresulteerd in mooie persoonlijke werkrelaties. Alles bij elkaar is Chiesi voor mij niet alleen ‘á Great Place to work’ maar ‘Thé Place to work’!”Floris van den Dungen: ’Bij Chiesi krijg ik het gevoel dat ik het verschil kan maken’
GPTW Floris

Floris: “In tegenstelling tot andere sectoren waar veel pas-afgestudeerden aan de slag gaan, is het aanbod voor starters een stuk kleiner in de farmaceutische industrie. Toch was ik vastbesloten om in de farmasector aan de slag te gaan, maar het solliciteren vond ik moeilijker dan ik me had voorgesteld.

Bij Chiesi kreeg ik de kans om mezelf als starter te bewijzen. Het begin was best spannend. Het voelde als een sprong in het diepe zonder andere pas-afgestudeerden om je heen om je eerste ervaringen mee te delen. Althans, dat dacht ik. Tijdens mijn eerste weken voelde Chiesi meteen als een warm bad. Ik werd geholpen door mijn nieuwe collega’s waardoor ik me al snel op mijn plek voelde.

Ik haal veel energie uit de diversiteit die er hier is in het team van Chiesi. Met iedere afdeling waarmee ik samenwerk is de dynamiek anders en dat zorgt voor afwisselende en uitdagende werkdagen. Hierdoor ga ik iedere dag met plezier naar mijn werk bij Chiesi. Het maakt me trots dat Chiesi zich niet alleen inzet voor de patiënt, maar ook een positieve bijdrage levert aan de wereld door middel van onder andere B Corp te zijn. Wat Chiesi als farmaceut in mijn beleving echt uniek maakt, is de frisse blik op de sector en de wil om dingen op een andere manier te doen.

Het vertrouwen dat ik van mijn collega’s en de leiding krijg, geeft mij het gevoel dat ik het verschil kan maken.”gptw_certified-OKTOBER-19-20-NL_resized 300x511