Enter at least 3 characters
Home page > Over Chiesi > Awards

Awards

Wetenschapsprijzen zijn een stimulans voor onderzoek en de toepassing daarvan in de patiëntenzorg. Chiesi vindt het daarom belangrijk om organisaties te ondersteunen die op basis van een onafhankelijk, deskundig juryrapport prijzen uitreiken.

  • Chiesi ondersteunt het belangrijke werk van de Netherlands Respiratory Society (NRS) op het gebied van longziekten. Zo wordt er in Nederland een jaarlijkse 'Chiesi Young Investigators Award' beurs toegekend aan een jonge, talentvolle onderzoeker. In 2018 was Khosbayar Lkhagvadorj de winnaar van deze prijs. De onderzoeker ontving de prijs voor zijn studie ‘Prenatal smoke exposure dysregulates lung epithelial cell differentiation – Role for the AREG-EGFR axis’. Hierin is verklaard hoe prenatale blootstelling aan roken de ontwikkeling van het longepitheel bij neonatale muizen verandert.
  • Tijdens de longdagen van het Longfonds wordt jaarlijks de Publieksprijs uitgereikt voor het beste onderzoek. Rianne de Vries van het AMC won in 2018 deze Longdagen Publieksprijs. De Vries ontving de prijs voor haar onderzoek naar de SpiroNose, een slim apparaat dat longziekten ruikt. Door haar onderzoek komt 'even blazen bij de huis- of longarts en direct weten of u een longziekte heeft' een stapje dichterbij. Met de Publieksprijs won De Vries 2.500 euro voor onderzoek.
  • Chiesi reikt jaarlijks de ‘Dutch Neonatal Chiesi Fellow Award’ uit voor het meest innovatieve onderzoek op het gebied van de neonatologie tijdens de Fellow Meeting. De Chiesi Fellow Award 2018 is uitgereikt aan Ilse de Lange van de Universiteit Maastricht. Zij presenteerde haar onderzoek met de titel 'Protection of the fetal gut against perinatal stress by plant sterols' en Rob Taal uit het Erasmus MC mocht de Publieksprijs 2018 in ontvangst nemen voor zijn onderzoek 'Fetal origins of chronic kidney disease'. 
  • In 2019 is voor het eerst een door Chiesi gesponsorde prijs voor het beste idee in transplantatie uitgereikt. De winnaar wordt door het publiek bepaald. Cyril Moers komt van het UMC Groningen en krijgt een steuntje in de rug om zijn innovatieve idee, Cryoperfusie van donornieren, te realiseren.