Partnerships

Chiesi staat voor geneesmiddelen en therapieën met meerwaarde, ontwikkeld door een bedrijf dat staat voor kwaliteit van leven en dat de partner wil zijn van patiënt en gezondheidszorg. Een echte partner in zorg, die lucht geeft aan mensen en ideeën. De eigen koers van de ‘ondernemende specialisten’ van het privaat georganiseerde Chiesi reflecteert een eigenzinnige, nieuwe kijk op farma. Deze is elke dag zichtbaar in de relatie die Chiesi aangaat en zorgvuldig onderhoudt met alle relevante partijen in de gezondheidszorg.

Partners

Chiesi is partner van de Long Alliantie Nederland (LAN) waarbij patiënten-, beroeps-, brancheverenigingen en bedrijven op het gebied van preventie en zorg bij chronische longaandoeningen zijn aangesloten. Chiesi is daarnaast hoofdsponsor  van de Netherlands Respiratory Society (NRS) om zodoende wetenschappelijk onderzoek naar longziekten in Nederland te stimuleren. Tevens is Chiesi lid van de koepels die de farmaceutische industrie vertegenwoordigen zoals Nefarma en HollandBio. Chiesi is tevens sponsor van het Healthcare Platform Nederland (HCPN). Ook is Chiesi partner van het Longfonds en de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting), De CAHAG (COPD & Astma Huisartsen Advies Groep) en de V&VN (Verzorging en (Long)Verpleegkundigen Nederland. Naast initiatieven in Nederland steunt de Chiesi Group ook Europese initiatieven. Om beter inzicht te krijgen in de behandeling van astma is het 'Innovative Medicine Initiative' (IMI) opgezet, een grote Europese publiek-private samenwerking  tussen de Europese Commissie en de European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA). Daarnaast steunt Chiesi ook verschillende organisaties en initiatieven zoals de European Cystic Fibrosis Society, European Cystic Fibrosis Concensus Meetings, World Spirometry Day, European Cystic Fibrosis Registry, European Young Investigator Meetings en de Stichting voor Cystic Fibrose in Spanje, Brazilië en Italië. 

Vanwege de steeds complexere ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen is samenwerking binnen en buiten de farmaceutische industrie in de visie van Chiesi essentieel voor succes.  Ook omdat kostenbeheersing van de gezondheidszorg in vrijwel alle landen actueel is. Strategische partnerschappen maken het mogelijk om nieuwe expertise te ontwikkelen en inspanningen van verschillende partijen op elkaar af te stemmen, met name op gebieden waar Chiesi verder in wil groeien.

Chiesi werkt samen met bedrijven als : uniQure, Takeda Pharmaceuticals, Tanabe Seiyaku, 3M, Abbvie, GSK, Novartis, Pierre Fabre, Vernalis, UCB, Pfizer en Galapagos.