Over Chiesi Header

Onze missie

 

Chiesi wil erkend worden als een op research gericht internationaal bedrijf dat innovatieve farmaceutische oplossingen ontwikkelt en commercialiseert voor de verbetering van de kwaliteit van het menselijk leven. We streven ernaar een kwalitatief hoogstaand ondernemend team te zijn, vol zelfvertrouwen en sterk in samenwerking. We combineren commitment om tot resultaat te komen met integriteit en maatschappelijk en milieuverantwoord ondernemen. 

 

Onze visie

Chiesi streeft gericht naar zorg die de kwaliteit van leven werkelijk vergroot. Dit vergt een eigenzinnige focus in een industrie die gekenmerkt wordt door conglomeratie en schaalvergroting. Chiesi is een farmaceutisch bedrijf dat de ogen wijd open heeft voor ontwikkelingen die zich bij patiënten en bij alle belanghebbenden binnen de gezondheidszorg voordoen. De onderneming kiest daarin zijn eigenzinnige koers. Dat is mogelijk door het feit dat de organisatie al sinds de oprichting een niet-beursgenoteerde Italiaanse private onderneming is. Dat uit zich bij Chiesi op verschillende manieren. Chiesi kiest voor een optimale samenwerking in de zorg

Het is de visie van Chiesi dat met name technologie in de komende jaren het verschil maakt bij de productie van geneesmiddelen. Het gaat daarbij niet alleen om het molecuul, maar zeker ook om de juiste wijze van toedienen zodat het op de juiste plaats beschikbaar komt in het lichaam van de patiënt. In de juiste dosering, met een minimum aan bijwerkingen en met een maximum aan effectiviteit.

Daarmee opereert Chiesi met een eigen stijl in de wereld van de farmacie. Persoonlijk en gedreven door passie voor innovatie. En met een scherp oog voor de belangen van de patiënt.

In die visie is de beste behandeling alleen mogelijk door een optimale samenwerking tussen alle partijen in de zorgketen en door een gerichte voorlichting aan artsen en patiënten. Chiesi geeft vorm en invulling aan deze visie door haar producten en diensten nadrukkelijk in samenspraak met behandelaren te ontwikkelen. Door bewust te kiezen voor specialisatie op belangrijke terreinen, kon echte vooruitgang worden geboekt in de kwaliteit van leven van vele patiënten.

Dat Chiesi haar visie als ondernemende specialist in de praktijk brengt, blijkt ook uit de oprichting van stamcelonderzoeksinstituut HOLOSTEM, één van de grootste researchcentra in Europa op het gebied van ‘advanced therapies’. Zij werken aan de ontwikkeling, productie en distributie van epitheliale weefsels van de stamcelcultuur voor geavanceerde therapieën (cel- en gentherapie). In dit centrum wordt in samenwerking met wetenschappers van de universiteit van Modena (Italië) gewerkt aan de stamceltechnologie van de toekomst.

Chiesi broers

Dr. Alberto Chiesi
C.E.O.  (links)

&

Dr. Paolo Chiesi
Vice President  en
hoofd R&D (rechts)